Și noi, la fel ca tine, am plecat din cabinetul medicului cu multe întrebări

După multe investigații, stări de rău fără soluții și vizite la mulți medici, într-un final primești diagnostic de boală celiacă. Ai bănuit și tu că ar putea fi asta după ce ai citit câteva articole pe net. Medicul o confirmă și la început te simți ușurat, deoarece acum știi cauza tuturor problemelor care păreau fără răspuns. Primești o foaie cu alimente permise și interzise care-ți spun că e singura soluție de tratament. În principal știi că nu mai ai voie să consumi gluten.

Afli că glutenul este în grâu, orz, secară, imediat realizezi că nu mai ai voie pâine, paste, pizza, patiserie din comerț. Găsești produse în magazine, intri pe grupuri, citești rețete. Restaurante nu sunt, nici brutării nu găsești. Va trebui să îți faci tu pâine în casă? Te simți copleșit de schimbări. Ajungi în scurt timp la senzația că nu știi ce să mai mănânci și în plus nu te simți bine. Undeva scrie de contaminare, parcă și lactate nu ar trebui să mănânci. Nu știi de ce toate astea. Mai trec câteva zile și nivelul de informații este din ce în ce mai complicat. Începi să nu ai încredere în nimic din ce mănânci și realizezi că va trebui să îți gătești tu mai mult. Curând se instalează anxietatea și riști să faci unele greșeli pentru că nu vrei să crezi că e atât de grav dacă mănânci un covrig de pe drum. Ți se face iar rău și te convingi că e nevoie să te documentezi mai bine. Ai acum acces la un curs în care primești informațiile valide și răspunsuri bine structurate de la specialiști care sunt și ei pacienți, la fel ca tine. În 4 module înțelegi diagnosticul primit și cum faci monitorizarea corectă, care e rolul dietei fără gluten și devii mai încrezător în cum ar trebui să te hrănești zilnic.

Despre ce vei învăța?

Am găsit formula de informații necesare ție, astfel încât tu să înțelegi diagnosticul, să devii mai educat, mai informat și încrezător în felul cum te hrănești zilnic pentru o stare cât mai bună de sănătate, chiar dacă ai eliminat glutenul din alimentație.

  1. Simptomatologie și diagnostic corect în boala celiacă vs sensibilitate non-celiacă la gluten

   PREVIZUALIZARE GRATUITĂ
  2. Boala Celiacă - boala autoimună cu abordare multidisciplinară

  3. Monitorizare adecvată și deficiențe nutriționale în Boala Celiacă

  4. Repere importante despre boala celiacă și viața fără gluten

  5. Prezentare Modul 1

  1. Alimente interzise, permise, riscante în boala celiacă, surse cu gluten ascuns

  2. Principii de nutriție în boala celiacă: alimente natural fără gluten, farfuria sănătoasă, micro și macronutrienți

  3. Beneficii și riscuri în dieta fără gluten Boala Celiacă

  4. Intoleranța la lactoză

  5. Reactivitate încrucișată

  6. Prezentare modul 2

  1. Etichetarea alimentelor fără gluten

  2. Evitarea contaminării cu gluten în Boala Celiacă: produse alimentare și non-alimentare

  3. Greșeli frecvente în Dieta Fără Gluten pentru Boala Celiacă

  4. Producători și distribuitori de produse fără gluten în România. Certificare ARIG.

  5. Prezentare modul 3

  1. Acasă la un celiac

  2. Conduita alimentara în afara casei

  3. Cum procedăm în vacanță și în deplasare

  4. Gând de final

  5. Prezentare modul 4

 • 350,00 Lei
 • 18 subiecte
 • 4 ore de conținut video
 • Sesiune Live de Q&A

Cum faci asta?

 • Te înscrii la curs prin conectare pe această platformă și parcurgi modulele în ritmul și după programul tău până pe 31 Mai.

 • Participi la sesiunea live pe Zoom de Întrebări și Răspunsuri pentru a clarifica subiectele abordate, luni pe 22 Mai, între orele 20:00 - 21:30.

 • Înțelegi în detaliu informațiile corecte și complete despre implicațiile diagnosticului și cum să te adaptezi schimbării pentru a-ți susține sănătatea pe termen lung.

 • Înveți ce presupune o alimentație fără gluten corectă din punct de vedere nutrițional.

 • Economisești resurse de timp și bani fără să cumperi alimente în exces sau să faci nenumărate investigații medicale.

 • Aparții unei comunități cu același diagnostic ca tine și înveți din experiența tuturor.

Cu cine înveți?

Lidia Cremer

Doctor în medicină, Formator, Consultant în nutriție

Lidia - specialist în imunologie cu peste 32 ani experiență în cercetarea medicală, diagnosticată de 25 de ani cu boală celiacă. Acestea m-au determinat să mă implic activ în consilierea pacienților cu celiachie și alte afecțiuni legate de gluten. Din 2015 organizez cursuri și alte evenimente tematice, aducând informațiile științifice pe înțelesul tuturor. Astfel, contribui la misiunea de a combate celiachia prin informare permanentă. Împart crezul și vorbele profesorului Alessio Fasano, că boala celiacă nu se vindecă, ci se gestionează prin dieta fără gluten strictă și corectă.

Roxana Bira

Ghid nutrițional, Dietetician în formare, Fondator Meniu Curat

Roxana - am primit diagnosticul de celiachie la 20 de ani și până am ajuns la un prim curs al doamnei dr. Cremer, 3 ani mai târziu, am făcut toate greșelile posibile legate de alimentația fără gluten. Am învățat și acceptat greu principiile nutriționale necesare bolii mele autoimune. Din acest motiv am decis să mă formez ca nutriționist-dietetician, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ghidajul pe care atunci nu știam că îl pot găsi. În prezent am o certificare ca tehnician nutriționist, continui formarea ca dietetician la UMF Cluj Napoca și ofer ghidaj în alimentația fără gluten prin sesiuni de consiliere și planuri nutriționale.

Ce câștigi dacă te înscrii acum la curs

 • 4 module de curs

  create după o experiență cumulată de peste 30 ani în gestionarea bolii celiace ca paciente și peste 6 ani de seminarii ținute comunității de celiaci

 • Sesiuni live de întrebări și răspunsuri pe Zoom

  în care primești răspunsuri personalizate la problema ta din partea noastră ca specialiști în nutriție și celiachie

 • Prezentările scrise

  create astfel încât să fie ușor de înțeles și parcurs pentru oricine nu are pregătire medicală.

 • Comunitate privată

  vei primi acces într-un grup de suport moderat de noi și unde sunt mulți alți celiaci cu experiență, la care vei avea acces și după curs.

Cât investesc?

Spunem investiție pentru că știm că asta se întâmplă în educație. E forma prin care tu, prin informațiile la care ai acces, vei fi mai pregătit să faci alegerile corecte care să te ajute pe termen lung să economisești!

Ce spun alți celiaci care au participat la evenimentele noastre?

“M-au ajutat foarte mult toate informațiile oferite. Datorită cursurilor am aflat cum pot gestiona relația cu boala celiaca și modul în care pot respecta corect dieta fără gluten. am ajuns la un specialist, ce ma supraveghează corect și care mă ajută să înțeleg modificările bolii. Datorită sfaturilor despre dietă, am reușit sa reduc inflamația intestinului.”

Florina M, Brașov

“Cursul a fost sintetizat la obiect prin materiale cu imagini vizuale pe care să le tii minte, explicații pe înțelesul tuturor. Am primit răspunsuri la întrebări, am învățat să citesc corect eticheta produselor de pe piață și să-mi aleg produsele fără gluten care conțin nutrienți esențiali, etc. Sunteți un specialist de excepție!”

Maria P, Baia Mare

“Am găsit toate informațiile bine structurate și acum am mai multă siguranță că sunt pe drumul cel bun. Subiectele abordate m-au ajutat să corectez anumite erori pe care le făceam în combinarea unor alimente și am învățat că este bine să fii optimist, să comunici cu cei din jur pentru a reuși sa îți îmbunătățești viața ta si poate pe a celor din jurul tău”

Carmen C, Suceava

Te așteptăm să fii mai pregătit în gestionarea noului diagnostic